مدارک لازم جهت گرفتن گواهینامه ایزو‌

مدارک لازم جهت گرفتن گواهینامه ایزو‌

مدارک لازم جهت گرفتن گواهینامه ایزو‌

 

مدارک لازم جهت گرفتن گواهینامه ایزو

گواهینامه ایزو چیست؟

ایزو ISO مخفف سازمان استاندارد جهانی می‌باشد. گواهینامه ایزو هم در واقع همان استاندارد‌هایی هستند که سازمان استاندارد بین‌المللی به تهبه، تنظیم و تدوین قوانین و ملزوماتشان پرداخته و برای ایجاد اطمینان خاطر و کمک به سلامت و امنیت بشریت ایجاد شده‌اند. هر نوع گواهی نامه ایزو معرف یک استاندارد و قانون می‌باشد. در دل هر گواهی بسته‌ای از قوانین و دستورالعمل‌هایی جای داده شده است. در واقع می‌توان گفت قوانین و دستورالعمل ‌ها بعنوان مستندات یک سازمان می‌باشند و اجرا و پیاده سازی مستندات صلاحیت سازمان و شرکت متقاضی را در جهت ارائه خدمات، محصولات و تولیداتش اثبات می‌نماید. گواهینامه ایزو بعنوان یک مدرک بین المللی در تمام دنیا به کار برده می‌شود.

مراحل دریافت گواهینامه ایزو بین‌المللی

مشخص کردن اهداف سازمان جهت دریافت گواهینامه ایزو

برقراری ارتباط با مراکز مشاوره و صدور گواهینامه ایزو

دریافت فرم درخواست گواهینامه ایزو و تکمیل آن

انتخاب نوع گواهینامه ایزو متناسب با اهداف و فرآیندهای سازمانی

انتخاب مرجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو

طراحی، اجرای مستندات و پیاده سازی

ممیزی و بازرسی مجموعه از لحاظ پیاده سازی مستندات

تأییدیه نهایی از طرف کارشناس و بازرس مرجع صادر کننده

ثبت و صدور گواهینامه ایزو

 

دریافت گواهینامه ایزو از طرف مراجع صدور بین المللی که عضویت در IAF را دارند مسلما امتیازات و مزایای بیشتری برای مجموعه متقاضی به همراه خواهد داشت ولی گاهی اوقات هدف سازمان متقاضی از دریافت گواهینامه ایزو فقط صرفا جهت برند سازی و حضور در مناقصات می‌باشد و بخاطر اینکه باید برای هر گواهی بین المللی هزینه و زمان بیشتری را صرف نماید و برایش مقرون به صرفه نمی‌باشد بدنبال اخذ گواهینامه از مراجع خصوصی می‌آید و چون این مراجع عضو IAF نمی‌باشند بحث الزام پیاده سازی مستندات را ندارند مگر اینکه کارفرما جهت حضور در مناقصات مرجع صدور گواهینامه ایزو را برایشان تعیین کرده باشد.

 

منظور از IAF چیست؟

IAF مخفف عبارت International Accreditation Forum بمعنای انجمن اعتبار دهندگان بین‌المللی می‌باشد. انجمن IAF یک نهاد رسمی و بسیار معتبر در کل دنیا می‌باشد. در واقع وظیفه این انجمن بررسی میزان رضایت مشتریان از مراجع ثبت و صدور دولتی گواهینامه ایزو می‌باشد. مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو را با اصطلاح CB می‌شناسند حال چنانچه CB مورد نظر بخواهد صلاحیت و شایستگی خود را جهت ثبت و صدور انواع استانداردهای ایزو ثابت نماید باید مؤسسه اعتبار دهنده یا AB آن در این انجمن عضو باشد. ایران هم یک مرجع صدور گواهینامه ایزو با نام مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران ( NACI ) دارد که بعنوان یک مرکز بین المللی تحت عضویت در IAF می‌باشد.

 

روش پیاده سازی مستندات ایزو

هنگامی که سازمانی یک به یک مراحل اخذ گواهینامه را طی نمود دست آخر به پیاده سازی مستندات در سطح مجموعه‌اش می‌رسد. ابتدا باید سازمان‌ها بدانند مستند سازی شامل چه مواردی می‌شود. تدوین یک خط مشی جهت سیستم مدیریت کیفیت، بررسی فرآیندها و تنظیم یک چارت سازمانی و تهیه شرح وظایف کلیه پرسنل و کارکنان مجموعه و آموزش آن‌ها در حوزه نوع گواهی ایزو درخواستی، تهیه و تدوین روش‌های اجرایی جهت تهیه مستندات تخصصی ایزو و تهیه روش‌ها و دستورالعملهای اجرایی و انجام اقدامات اصلاحی مناسب برای هر فرآیند و بطور کلی آماده سازی سازمان جهت انجام مرحله ممیزی و گرفتن تأییدیه از بازرس مرجع صادر کننده جهت دریافت گواهینامه ایزو می‌باشد.

 

مستندات انواع گواهینامه‌های ایزو

قوانین و ملزومات یا در واقع مستندات انواع گواهینامه‌های ایزو را می‌توان به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم نمود. مستندات عمومی و مستندات تخصصی. مستندات عمومی شامل همان گواهینامه‌های عمومی می‌شود و مستندات تخصصی شامل گواهینامه‌های تخصصی می‌شود. مستندات انواع گواهینامه‌های ایزو بعنوان مدرک لازم جهت گرفتن گواهینامه ایزو می‌باشند‌.

 

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ‌های عمومی ایزو

ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ به ترتیب با نام‌های سیستم مدیریت کیفیت ، سیستم مدیریت زیست محیطی ، سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی سه گواهی عمومی مطرح و پرکاربد تدوین شده از طرف سازمان استاندارد جهانی می‌باشند. قوانین و دستورالعمل‌های این استانداردها بصورت عمومی شامل حال تمام مشاغل می‌شوند یعنی یک سازمان صنایع غذایی و یک سازمان یا کارخانه پارچه بافی با اخذ گواهینامه های عمومی شامل اجرای یک نوع مستندات عمومی می‌شوند.

 

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه‌های تخصصی ایزو

ایزو ۱۳۴۸۵ با نام سیستم مدیریت کیفیت در تجهیزات پزشکی و ایزو ۲۲۰۰۰ با نام سیستم مدیریت کیفیت در صنایع غذایی و ایزو ۱۶۹۴۹ با نام سیستم مدیریت کیفیت در صنایع خودرو سازی و صدها گواهینامه تخصصی دیگر هستند که با توجه به نوع فعالیت و محصولات سازمان ‌ها از طرف سازمان جهانی ایزو تهیه و تدوین گردیده‌اند. قوانین و دستورالعمل‌های این استانداردها بصورت تخصصی تنظیم شده‌اند و به هنگام اخذ گواهینامه ایزو بعنوان مستندات مربوطه ارائه می‌شوند.

کسب رضایت و دلگرمی مشتریان از اهداف مهم مرکز  سپاهان می‌باشد. مشاوران و کارشناسان مرکز با تهیه یک پکیج کامل از تمامی مستندات مربوط به انواع گواهینامه‌های ایزو و انتشار رایگان ان در دسترس تمام متقاضیان توانسته است رضایت و خشنودی متقاضیان زیادی را کسب نماید.

 

دوره آموزشی ایزو ISO صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

Please publish modules in offcanvas position.