چگونه گواهینامه ایزو بگیریم؟

 چگونه گواهینامه ایزو بگیریم؟

ایزو چیست؟

سازمان بین‌المللی استاندارد سازی یا به اختصار ایزو (ISO) یک سازمان بین‌المللی متشکل از نمایندگان سازمان‌های مختلف ملی استاندارد است که از سال 1947 شروع به کار کرده است و کار این سازمان انتشار و توسعه‌ی استانداردهای فنی و صنعتی است و بر اساس این استانداردها، این سازمان به شرکت‌های مختلف گواهینامه‌‌ ایزو می‌دهد که داشتن این گواهینامه‌ نشان از رعایت استانداردهای لازم است.

 

تاریخچه:

سازمان ایزو زمانی کار خود را شروع کرد که 25 نماینده از کشورهای مختلف همدیگر را در شهر لندن ملاقات کردند و تصمیم گرفتند تا سازمانی بین المللی برای بهتر شدن روابط و استانداردهای صنعتی کشورهای جهان تاسیس کنند و سرانجام این سازمان در سال 1947 به طور رسمی کار خود را آغاز کرد، دفتر اصلی این سازمان در سوییس و براساس قوانین ژنو می‌باشد. از شروع فعالیت این سازمان تا به امروز بیش از بیست و یک هزار استاندارد صنعتی برای جهانیان منتشر کرده است.

جالب است بدانید واژه‌ی ایزو (ISO) از کلمه یونانی ISOS به معنای برابری و تساوی گرفته شده است.

 

گواهینامه‌ ایزو چیست؟

گواهینامه‌ ایزو، مدرکی است با کدهای رقمی متفاوت که هر کدام نشان‌دهنده موضوع خاصی هستند و دسته‌بندی های مربوط به خود را دارند به طور مثال خانواده‌های ایزو 9000، که استانداردهای لازم در زمینه مدیریت کیفیت را بیان می‌کنند و معروفترین عضو این خانواده، ایزو 9001 است و یا خانواده‌ی ایزو 14000 که مربوط به طبیعت و محیط زیست است.

 به طور مثال می‌توان به این گواهینامه‌ها ایزو اشاره کرد که جز معروفترین ها هستند:

ISO 9001: این گواهینامه ایزو به مدیریت کیفیت مربوط است.

ISO 14001 : این گواهینامه نشان می‌دهد که آن شرکت و محصول مربوطه دوست دار محیط زیست هستند.

ISO 45001 : اگر شرکتی ایزو 45001 را داشته باشد، به این معناست که این شرکت به سلامت و رفاه کارکنان و بهبود ایمنی کارکنانش اهمیت می‌دهد.

ISO 10004 : یکی دیگر از گواهینامه‌های سازمان ایزو، ایزو 1004 می‌باشد که نشان دهنده‌ی رضایت مشتری است.

ISO 10002 : این گواهینامه‌ نشان دهنده رسیدگی به شکایات مشتری است.

ایزو، استانداردهایی لازم

چرا باید گواهینامه‌ ایزو بگیریم؟

همانطور که گفته شد سازمان ایزو، یک سازمان بین المللی است و استانداردهای آن مورد تایید جهان می‌باشد و هر کدام از گواهینامه‌های این شرکت با هدف خاصی بیان شده‌اند. پس اگر شرکتی این گواهینامه را اخذ نماید باعث بهبود عملکرد خود در شاخه‌های مختلف می‌شود، باعث حس اعتماد و اطمینان بیشتر در مشتری می‌شود.، موجب کاهش اشتباهات و در نتیجه کاهش هزینه ها و افزایش بهره‌وری می‌شود، راهی است برای ورود به بازارهای جدید و کسب اعتماد مشتریان بیشتر.

 

چگونه گواهینامه‌ ایزو بگیریم؟

در اولین گام وقتی سازمانی میخواد گواهینامه ایزو را اخذ نماید باید گواهینامه‌ی مناسب را انتخاب کند و تمامی بندهای اصلی و فرعی ایزوی مربوطه را مطالعه کند. معمولا به شرکت‌ها و سازمان‌هایی که قصد اخذ گواهینامه‌ ایزو را دارند پیشنهاد می‌شوند ابتدا اقدام به دریافت ایزو 9001 کنند زیرا این گواهینامه باعث بهبود سیستم مدیریت کیفیتی می‌شود.

دومین گام شناخت گواهینامه‌های مختلف ایزوست. شما باید انواع گواهینامه‌ها را بشناسید تا بتوانید به طور صحیح مدرک ایزوی مناسب شرکت خود را اخذ نمایید.

 

ایزو ی اختصاصی و عمومی:

بعضی از گواهینامه‌ها ایزو همانند ایزو 9001 و یا ایزو 14001 به صورت عمومی قابل دریافت هستند و تمامی شرکت‌ها در هر حوزه‌ای می‌توانند این گواهینامه‌ها را اخذ نمایند.

اما برخی از گواهینامه‌ها ایزو اختصاصی هستند، برای مثال: گواهینامه‌‌ ایزو تی اس 16949

(ISO ts:16949) مخصوص به شرکت‌های خودروسازی و یا شرکت‌های وابسته به صنایع خودروسازی است.

در ادامه بحث چگونگی اخذ گواهینامه‌ ایزو باید گفت: پس از بررسی‌های لازم و انتخاب ایزوی مناسب، باید یک مرجع معتبر را برای صدور این گواهینامه مهم انتخاب کنید.

شما باید مدرک ایزوی خود را از یک مرجع صدور (CB) معتبر اخذ نماید.

سازمان‌های صدور گواهینامه‌ها ایزو توسط نهادهای اعتبار بخش نظیر IAF (مجمع بین‌المللی اعتبار بخشی) و براساس ایزوی 17021 بازرسی می‌شوند.

نمونه‌ای از گواهینامه ایزو 9001

 

نتیجه گیری:

گواهینامه‌ ایزو یکی از الزاماتی است که شرکت‌های صنعتی باید به فکر اخذ آن باشند، زیرا این گواهینامه درباره استانداردهایی است که باید در طول پروسه‌های مختلف (تولید، پخش، پیگیری شکایات و...) رعایت شوند.

پس اگر می‌خواهید شرکتی با استانداردهای بین المللی داشته باشید که هم مورد تایید جهان باشد و هم مورد تایید مردم، برای دریافت و اخذ آن هرچه سریعتر اقدام کنید.

آخرین نکته‌ای که باید دوباره یادآوری شود این است که برای دریافت گواهینامه ایزو به مراجع صدور معتبر که دارای مجوزهای دولتی و پروانه مشاوره هستند، مراجعه کنید.

دوره آموزشی ایزو ISO صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید

نوشتن دیدگاه


Please publish modules in offcanvas position.