گواهی ایزو از کجا بگیرم؟

گواهی ایزو از کجا بگیرم؟ 

گواهی ایزو از کجا بگیرم؟

روش ثبت و صدور گواهی‌نامه‌‌های ISO ، لیست مراجع صادر کننده گواهی‌نامه ایزو ، تهیه نمونه مستندات ایزو ، لیست استانداردها و چگونگی طراحی، مشاوره و کارشناسی پیاده سازی گواهینامه‌های ایزو از مهم‌ترین خواسته‌های متقاضیان انواع مدارک و استانداردهای ISO می‌باشد.

گواهی ایزو برای صادرات، گواهی نامه ایزو جهت حضور موفق در مناقصات، اخذ نشان ایزو برای تبلیغات، گرفتن استاندارد‌های ایزو برای برندسازی و کسب نام و شهرت، دریافت گواهی‌نامه ایزو برای بازاریابی گسترده تر و موثرتر را از سپاهان HSE بخواهید.

 

اولین مرحله گرفتن گواهینامه ایزو چیست؟

اخذ و دریافت گواهی‌نامه ایزو ، گرفتن گواهی ایزو با شناسایی خواسته‌های یک سازمان زودتر نتیجه می‌دهد. وقتی سازمانی اهداف و برنامه‌هایش را مشخص کند و از این شاخه به آن شاخه نپرد در زمان کوتاه تری با قیمت مناسب تری نتیجه مطلوب و موثری می‌گیرد.

سازمان‌ها و مجموعه‌ها متناسب با نیاز جوامع داخلی و جوامع بین المللی خواهان گرفتن گواهینامه ایزو می‌شوند. تنوع اهداف سازمان‌ها بسیار زیاد است. قوانین و دستورالعمل‌های سازمان ایزو اصلاً سخت و پیچیده نیست و هر هدفی با گرفتن انواع گواهی نامه های ایزو محقق می‌گردد.

 

دومین مرحله گرفتن گواهینامه ایزو چیست؟

انتخاب نوع اعتبار گواهی نامه ایزو جهت رسیدن به اهداف و چشم اندازهای یک مجموعه بسیار مهم می‌باشد. نوع اعتبار گواهی نامه ایزو توسط یکسری مراکز و شرکت‌ها تحت عنوان مراجع ثبت و صدور گواهی نامه ایزو مشخص می‌شود.

سازمان‌ها و مجموعه‌های فعال در هر نوع کسب و کاری متناسب با میزان بودجه و درآمدشان و متناسب با اهدافشان و میزان سطح آگاهی و دانشی که از اخذ و دریافت انواع گواهی نامه های ایزو به دست می آورند به سراغ مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو می‌روند.

 

سومین مرحله گرفتن گواهینامه ایزو چیست؟

انتخاب درست مرجع ثبت و صدور گواهی‌نامه ایزو بسیار مهم می‌باشد. در کشور ایران عواملی همچون تحریم‌های اقتصادی و مشکلات مالی باعث شده که بسیاری متقاضیان و درخواست کنندگان انواع گواهینامه های ایزو نتوانند گواهینامه ایزو اصلی و معتبر بین المللی را دریافت کنند.

یک سوال مهم اینجا مطرح می‌شود که تکلیف سازمانها و مجموعه‌هایی که در ایران چه به صورت اختیاری و چه به صورت الزامی بدون بودجه و اعتبار مالی قصد دریافت گواهی‌نامه‌های ایزو را دارند چیست؟

ایرانی‌ها با توجه به اینکه همیشه افرادی فعال و کوشا بوده اند و برای هر مشکلی چاره ای اندیشیده اند نسبت به موضوع اخذ و دریافت گواهی‌نامه های ایزو نیز راهی را پیدا کرده‌اند و آن ایجاد مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو بدون اعتبار بین المللی بوده است.

 

انواع مراجع صادر کننده گواهی‌نامه ایزو

مراجع ثبت و صدور گواهی ایزو به صورت کلی به مراجع صدور IAF و غیر IAF تقسیم می‌شوند. شناخته شده ترین و معتبرترین نوع مرجع صدور گواهی ایزو در تمام جهان شرکت‌های تحت اعتبار انجمن اعتباردهندگان بین المللی می‌باشند. مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو را Certification Body یا اصطلاحا CB می نامند.

CB های معتبر و رسمی تحت اعتبار انجمن اعتباردهندگان بین المللی فعالیت می کنند‌. البته یک سری CB ها اعتبار بین المللی ندارند و فقط به واسطه اعتبار داخلی پاسخگوی نیاز سازمان‌ها و شرکت‌های ایرانی میباشند و بدون اعتبار انجمن اعتباردهندگان بین المللی کار ثبت و صدور گواهینامه ایزو را انجام میدهند.

 

نام سازمان انجمن اعتباردهندگان بین المللی چیست؟

International Accreditation Forum نام جهانی انجمن اعتبار دهندگان بین المللی می‌باشد که با نام اختصاری IAF فعالیت می‌کند. IAF بزرگترین و معتبرترین نهاد رسمی در دنیا می‌باشد. IAF اعتبار و اصالت یک شرکت و مرجع صدور گواهینامه ایزو را بواسطه نظارت و‌ بازرسی نمایندگان و مراکز استاندارد هر کشوری مشخص می‌کند.

 

نام نمایندگان و مراکز استاندارد هر کشور چیست؟

هر کشور حداقل یک مرکز استاندارد رسمی و قانونی دارد که موظف به تهیه و تدوین یکسری قوانین و دستورالعمل‌ها هستند. با تأسیس سازمان بین المللی استاندارد ایزو ISO اکثر کشورهای دنیا بخاطر تبعیت از استانداردهای روز دنیا و همسو شدن با قوانین و الزامات جهانی بواسطه مراکز استانداردشان عضو انجمن IAF زیر نظر سازمان ISO هستند.

Accerdiation Body بمعنی مراکز و نهادهای اعتبار دهنده مراکز قانون گذار در هر کشور می‌باشند و با اصطلاح AB معرفی شده‌اند. البته یک سری AB ها نیز هستند که بدون اعتبار انجمن IAF به مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو اعتبار می‌بخشند.

 

چهارمین مرحله گرفتن گواهینامه ایزو چیست؟

سازمان‌ها و مجموعه‌های متقاضی انواع گواهینامه‌های ایزو با هر نوع شغل و کسب و کاری می‌توانند متناسب با زمینه فعالیتشان گواهی‌نامه‌های ایزو را بگیرند.

سازمان‌ها، مجموعه‌ها ، کارخانه‌ها و کارگاه‌ها در تمام زمینه فعالیت‌های صنعتی تجاری و خدماتی و آموزشی و درمانی می‌توانند استاندارد ایزوهای مورد نظرشان را پیدا کنند و متناسب با نیازشان استفاده نمایند.

 

لیست اسامی استانداردها و گواهینامه‌های ایزو

تهیه لیست اسامی استانداردها و گواهینامه‌های ایزو اصلاً کار دشواری نمی باشد و متقاضیان و درخواست کنندگان گواهی ایزو می توانند از چند روش لیست استانداردهای ایزو را تهیه نمایند.

شرکت سپاهان به عنوان یک مرکز مشاوره معتبر و رسمی در استان اصفهان با توجه به سابقه درخشان و چندین سال تجربه لیست کاملی از مهمترین و پرکاربردترین استانداردهای ایزو را تهیه کرده و در سایت رسمی خود منتشر نموده است و به صورت رایگان در دسترس تمامی متقاضیان و کاربران محترم انواع گواهینامه های ایزو قرار داده است.

سازمان بین المللی استاندارد ایزو حدود ۲۴ هزار استاندارد را تاکنون تهیه و تدوین نموده است و جهت اطلاع رسانی در سایت رسمی ایزو به نشانی WWW.ISO.ORG منتشر نموده است.

 

مهم‌ترین استانداردهای ایزو مورد نیاز

در تمام شهر‌ها و استان‌های ایران مخصوصاً استان اصفهان دارای مشاغل و حرفه‌های بسیار متنوع در حوزه‌های صنعتی و تولیدی و خدماتی می باشد. وجود کارخانه‌های بزرگ تولید لوازم خانگی و تولید زنجیره مواد غذایی و همچنین وجود سازمان‌ها و مجموعه‌های بزرگ صنعتی مانند پالایشگاه بزرگ نفت و مجتمع فولاد اصفهان باعث شده اخذ و دریافت انواع استانداردهای ایزو افزایش یابد.

 

شش استاندارد و گواهینامه ایزو بسیار مهم‌ و پرکاربرد مشاغل استان اصفهان

ایزو ۹۰۰۱ استاندارد سیستم مدیریت کیفیت Certificate ISO 9001

ایزو ۱۴۰۰۱ استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی Certificate ISO 14001

ایزو ۴۵۰۰۱ استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی Certificate ISO 45001

ایزو ۱۰۰۰۲ استاندارد سیستم مدیریت کیفیت رسیدگی به شکایات مشتریان Certificate ISO 10002

گواهی HSE-MS استاندارد سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست Certificate HSE-MS

گواهی IMS سیستم مدیریت یکپارچه Certificate IMS

 

استاندارد ISO 9001 چیست؟

استاندارد ایزو ۹۰۰۱ با مشخص کردن فرآیندهای اصلی و منظم کردن محیط کار موجب صرفه جویی در هزینه ها و زمان و کاهش اشتباهات می‌گردد و همین خصوصیات موجب ارتقاء سطح کیفیت محصولات و خدمات در یک سازمان می‌شود.

 

استاندارد ISO 14001 چیست؟

استاندارد ایزو ۱۴۰۰۱ با رعایت حفظ سلامت محیط زیست و منابع طبیعی و مدیریت صحیح مصرف انرژی و مدیریت صحیح پسماند ها و فاضلاب های صنعتی از تخریب محیط زیست جلوگیری می‌کند. ایزو ۱۴۰۰۱ با شناسایی عوامل آلودگی موجب کاهش بسیاری از بیماری‌ها و خطرات جسمی می‌شود.

 

استاندارد ISO 45001 چیست؟

استاندارد ایزو ۴۵۰۰۱ به موضوع ایمنی و بهداشت کار پرسنل و کارکنان می پردازد. سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی با شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک ایمنی در محیط کار را برای پرسنل و نیروی انسانی فراهم می سازد و موجب آرامش و توانمندی افراد شاغل در مجموعه می‌‌شود. رعایت اصول بهداشت فردی و جمعی باعث کاهش خسارت های مالی و جانی و بهره وری و پیشرفت سریع کار می‌گردد.

 

استاندارد ISO 10002 چیست؟

استاندارد ایزو ۱۰۰۰۲ برای سازمان هایی است که بصورت مستقیم با مشتریان و مصرف کنندگان سروکار دارند. ایزو ۱۰۰۰۲ جهت رعایت اصول تعهد و مشتری مداری مدیران و مسئولان کسب و کارها به عنوان یک گواهینامه عمومی جهت رسیدگی به شکایات مشتریان مورد استفاده قرار می گیرد. مسلماً سازمان هایی که به رضایت و نیاز مشتریان اهمیت می دهند توسعه و پیشرفت پایدار را به دست می‌آورند.

 

گواهی HSE-MS چیست؟

گواهی‌نامه Health safety and Environmental Manegment systems مورد نیاز اکثر سازمان‌ها و شرکت‌های پیمانکاری می باشد. با توجه به اینکه در استان اصفهان شرکت‌های پیمانکاری مخصوصاً جهت شرکت در مناقصات فعالیت بسیار زیادی دارند جهت اثبات رعایت ایمنی و بهداشت و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست گواهینامه HSE-MS را دریافت می‌کنند.

گواهی HSE-MS تلفیق دو استاندارد ISO 14001 و ISO 45001 می‌باشد. سازمانها با طراحی و اجرای قوانین و الزامات استاندارد HSE هم اصول و قواعد حفظ و صیانت از محیط زیست و هم اصول و قواعد ایمنی در محیط کارکنان و بهداشت نیروی انسانی را رعایت می‌کنند.

 

گواهینامه IMS چیست؟

IMS مخفف عبارت Interested Manegment systems تحت عنوان سیستم مدیریت یکپارچه تلفیق اخذ و دریافت گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ به دست می آید گواهینامه ims استاندارد تدوین شده از سوی سازمان بین المللی ایزو نیست و فقط تحت عنوان یک اصطلاح توسط مراجع ثبت و صدور و غیر IAF صادر می‌شود.

 

چهارمین مرحله گرفتن گواهینامه ایزو چیست؟

تهیه نمونه مستندات استاندارد و گواهینامه ایزو انتخاب شده بعنوان یک مدرک لازم مرحله بعدی پروژه اخذ و دریافت گواهینامه ایزو می‌باشد. نمونه مستندات ایزو همان قوانین و الزامات تدوین شده از سوی سازمان ایزو هستند.

دغدغه تهیه نمونه مستندات ایزو برای سازمان‌ها شرکت‌ها موجب نگرانی اکثر سازمان‌ها و ارگانهای فعال در هر کسب و کاری میباشد. مرکز سپاهان با توجه به چندین سال سابقه درخشان مفتخر است توانسته نمونه مستندات استانداردهای مهم و پرکاربرد ایزو را همچنین نمونه مستندات گواهینامه HSE-MS و گواهی نامه IMS را آماده نماید و در اختیار متقاضیان شهروندان محترم قرار دهد.

 

پنجمین مرحله گرفتن گواهینامه ایزو

طراحی و اجرای مستندات و پیاده سازی استانداردها و سیستمهای مدیریتی ایزو بخش و اساسی برای سازمانها و مجموعه‌ای هست که گواهینامه‌های ایزو تحت اعتبار IAF را انتخاب کرده‌اند. مرحله عملی اجرای مستندات ایزو برای مجموعه‌هایی که مراجع بدون اعتبار IAF را انتخاب کرده‌اند انجام نمی‌شود.

مشاوره آموزش و پیاده سازی کلیه قوانین و دستورالعمل های استانداردهای ایزو را از مشاوران و کارشناسان مرکز سپاهان به صورت رایگان دریافت نمایید.

 

ششمین مرحله گرفتن گواهینامه ایزو چیست؟

سازمانها و ارگانهایی که گواهی‌امه‌های ایزو را تحت اعتبار IAF دریافت می‌کنند ملزم به انجام ممیزی داخلی و در نهایت ممیزی خارجی و نظارت و بازرسی قوانین و دستورالعمل های ایزو توسط کارشناس مرجع صادرکننده گواهینامه ایزو می‌باشند.

گرفتن گواهینامه ایزو از مراجع بدون اعتبار IAF به علت حذف پیاده سازی استاندارد‌های ایزو نیاز به انجام ممیزی نهایی ندارد و ثبت و صدور گواهی نامه ایزو با انجام یک ممیزی داخلی ساده توسط کارشناس مجموعه براحتی انجام می‌شود.

 
 
 
 

نوشتن دیدگاه


Please publish modules in offcanvas position.