فهرست محتوای این مقاله
Toggleشرایط ورود تامین کنندگان به وندور نفت
هدف از نگارش این مقاله آشنایی کامل و مفید تامین کنندگان داخلی با شرایط ورود تامین کنندگان به وندور نفت است. دستگاه مرکزی وزارت نفت با تدوین هشت معیار شاخص، نسبت به ارزیابی تامین کنندگان می پردازد. طبق دستورالعمل مندرج در سامانه ارائه خدمات توسعه صنعت نفت صلاحیت تامین کنندگان بر اساس این معیارها امتیازدهی می گردد.
در پایان این مقاله انتظار می رود تامین کنندگان داخلی، اطلاعات مفیدی درباره شرایط ورود تامین کنندگان به وندور نفت به دست آوردند. تامین کنندگان داخلی می توانند با سطح آگاهی بیشتر در فراخوان فهرست بلند وزارت نفت، ثبت نام نمایند.
بدیهی است ثبت نام صحیح در ارزیابی وزارت نفت موجب افزایش شانس موفقیت در وندور نفت می گردد.
معیارهای هشت گانه ارزیابی وندورلیست – اهداف اصلی
کارشناسان متخصص در کمیته های فنی بازرگانی برای ارزیابی تامین کنندگان هشت معیار تعریف می نمایند.هدف از تعیین این معیارها ، به کار بردن روش های استاندارد عملی جهت ارزیابی تامین کنندگان می باشد.کارشناسان کمیته فنی بازرگانی از طریق ارزیابی داده ها، به قابلیت های شرکت های متقاضی پی خواهند برد.
معیارهای هشت گانه ارزیابی – اهداف فرعی
یکی از سیاست های کلان دستگاه مرکزی وزارت نفت ، مبارزه با رانت خواری و توزیع عادلانه امتیازات است. دستگاه مرکزی وزارت نفت برای نیل به این هدف، نسبت به طراحی سامانه ای تحت عنوان سامانه ساخت اقدام کرده است.در این سامانه به تمام تامین کنندگان داخلی فرصت ثبت نام و ” خوداظهاری ” می دهد. البته در بدو ثبت نام در وندور نفت داشتن شرایط اولیه اساسی را نبایستی نادیده انگاشت. بدیهی است احراز شرایط اساسی، گام اول در فرآیند خوداظهاری می باشد.
پیشنهاد می شود جهت آشنایی با نحوه ثبت نام در وندور نفت مقاله نحوه ثبت نام در وندور لیست نفت مطالعه گردد.
معیارهای هشت گانه ارزیابی – شرایط اولیه اساسی
مهم ترین شرط از شرایط ورود تامین کنندگان به وندور نفت، ثبت رسمی شرکت است. یعنی تامین کنندگان بایستی در قالب یک ” شرکت رسمی ” در فراخوان وندورنفت یا همان وندورلیست حضور یابند. بدیهی است شرکت های غیرثبتی ،مجاز به ثبت نام در فراخوان فهرست بلند وزارت نفت نیستند.
پس نتیجه گیری می گردد که ” ثبت رسمی شرکت ” اساسی ترین شرط برای ثبت نام در فراخوان ارزیابی فهرست بلندنفت می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، میتوانید با تلفن: 03133245512 و شماره تلگرام: 09191371079 تماس حاصل بفرمایید.
تامین کنندگان داخلی – تعریف
بر اساس ضوابط دستگاه مرکزی وزات نفت” تامین کنندگان داخلی” مشروح در مقاله فهرست بلند وزارت نفت منابعی هستند كه يك يا چند قلم از اقلام مورد نياز شركت هاي تابعه وزارت نفت را تامین می نمایند.
تبصره 1– منظور از شرکت های تابعه، شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی، شرکت ملی پتروشیمی است.
معیارهای هشت گانه ارزیابی – معرفی کلی
معیارهای هشت گانه ارزیابی صلاحیت تامین کنندگان که جزء شرایط ورود تامین کنندگان به وندور نفت است ، به شرح زیر می باشند:
- توان مالی
- حُسن سابقه
- ارزيابي مشتريان قبلي
- نمايندگي فروش كالا و خدمات پس از فروش
- توان مديريت و كارآمدي
- نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات
- مالكيت دفتر شركت و انبار
- تجربه و سوابق كاري
در ادامه این مقاله برای آشنایی بیشتر تامین کنندگان به شرح معیارهای هشت گانه می پردازیم. تامین کنندگان ضمن آشنایی با این معیارها با آمادگی بیشتر جهت ورود وندورلیست و یا AVL نفت اقدام می کنند.
1- معیار توان مالی
بر اساس دستورالعمل ارزیابی وزارت نفت معیار توان مالی ، مهم ترین معیار جهت ارزیابی شرکت ها جهت ورود به وندورلیست و یا AVL نفت حائز اهمیت فراوان می باشد.
در دنیای امروز رقابت بسیاربالایی در سازمان ها برای تسخیر بازار فروش وجود دارد. لذا هر سازمانی ترجیح می دهد با یک شرکت قوی و معتبر وارد تعاملات بازرگانی گردد. بدیهی است شرکتی که بنیه قوی دارا باشد،بهتر می تواند انتظارات مشتریان را عملی نماید. همچنین تعاملات با یک شرکت قوی، باعث اطمینان خاطر مشتریان نسبت به انجام معاملات بازرگانی می گردد.
دستگاه مرکزی وزارت نفت نیز از این قاعده کلی مستثنی نمی باشد. لذا اعضای کمیته های فنی بازرگانی برای نیل به این هدف،معیار “توان مالی” را به عنوان یکی از معیارهای هشت گانه انتخاب می نمایند.
1-1- معیار توان مالی – پارامترهای سنجش
کارشناسان برمبنای سه پارامتر اصلی و قابل سنجش نسبت به ارزیابی و سنجش تامین کنندگان اقدام می نمایند.
الف- “فروش سالیانه” تامین کنندگان.
ب- “مالیات سالیانه” تامین کنندگان.
ج- “دارایی ثابت” تامین کنندگان.
تبصره – تامین کنندگان موظف می باشندکلیه مدارک مورد نیاز جهت صحت سنجی موارد الف ، ب و ج را تسلیم نمایند.وزارت نفت یک سامانه تحت عنوان ” سامانه ساخت” جهت ارائه مستندات در نظر می گیرد.بدین نحو تامین کنندگان نسبت به اطلاعات و اسناد مورد نیاز اقدام می کنند.
کارشناسان عضو کمیته های فنی بازرگانی بر اساس مستندات بارگذاری شده و صحت سنجی آنها، نسبت به امتیازدهی اقدام می نمایند.
2-1- معیار توان مالی – ارزش وزنی
از آنجائیکه بنیه مالی تامین کنندگان برای ورود به وندورلیست بسیار مهم می باشد لذا کارشناسان ارزش وزنی 22 را برای معیار توان مالی مدنظر قرار می دهند. وجود ضریب وزنی 22 نشان از اهمیت بسیار بالای آن برای ارزیابی صلاحیت تامین کنندگان داخلی می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، میتوانید با تلفن: 03133245512 و شماره تلگرام: 09191371079 تماس حاصل بفرمایید.
2- معیار گواهینامه حسن انجام کار یا حُسن سابقه
” حسن سابقه ” یکی دیگر از معیارهای هشت گانه جهت ارزیابی تامین کنندگان است. کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی بر اساس این معیار اقدام به ارزیابی و امتیاز دهی تامین کنندگان می پردازند. آنان از این طریق صلاحیت متقاضیان ورود به فهرست بلند نفت یا AVL نفت را امتیازدهی می نمایند.
منظور از “حسن سابقه” تعداد قراردادهاي فروش یا فاکتورهای رسمی با شركت هاي تابعه صنعت نفت يا شركت هاي غير نفتي است.کارشناسان کمیته فنی بازرگانی تعداد این قراردادها و یا فاکتورهای رسمی را طي حداكثر پنج سال گذشته ملاک قرار می دهند.
1-2- معیار حُسن سابقه- پارامترهای سنجش
طبق ضوابط به ازای هر یک قرارداد فروش( فاکتورفروش رسمی) با شرکت های تابعه صنعت نفت ” یک امتیاز ” تعریف می گردد. همچنین به ازای هر یک قرارداد فروش( فاکتورفروش رسمی) با شرکت های غیر تابعه صنعت نفت ” نیم امتیاز ” مدنظر قرار می گیرد.
2-2- معیار حسن سابقه – ارزش
کارشناسان ارزش وزنی 15 را برای معیار توان مالی مدنظر قرار می دهند ضریب وزنی 15 برای معیار “حُسن سابقه” ، نمایانگر اهمیت بسیار بالای این معیار می باشد. زیرا در زمان ارزیابی صلاحیت تامین کنندگان متقاضی ورود به وندور نفت این معیار با توان وزنی 15 محاسبه می گردد.
3- معیار ارزیابی مشتریان قبلی
در دنیای امروزی رقابت بسیار شدیدی بین تامین کنندگان کالا جهت تسخیر بازار فروش وجود دارد. رضایتمندی از یک سازمان، یک امتیاز مهم جهت موفقیت در بازار رقابت محسوب می گردد. بر همین اساس سازمانها فرآیندمحور تلاش می کنند با مجموعه ای وارد تعاملات تجاری شوند که میزان رضایت مشتریان آن سازمان بسیار بالا باشد.
طبیعی است دستگاه مرکزی وزارت نفت نیز از این قاعده منطقی، مستثنی نمی باشد. لذا وزارت نفت معیار ارزیابی مشتریان قبلی را به عنوان یکی از معیارهای مهم مدنظر قرار می دهد.
در دنیای امروزی یکی از اصول مهم در بخش بازاریابی، بخش ” ارتباط با مشتریان ” می باشد. بالتبع وجودبخش ارتباط با مشتریان، نمایانگرکیفیت بالای آن شرکت در تمام سطوح مدیریتی است. پس وجود بخش ارزشیابی مشتریان مورد توجه سایر سازمان می گیرد. سازمان ها بر این اساس در ارزیابی های مستمر خود، یک شرکت موفق را شناسایی می نمایند.
کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی دستگاه مرکزی نفت این نکته مهم را در نظر می گیرند. آنها با استفاده از این اصل علم بازاریابی ، معیاری با نام “ارزیابی مشتریان قبلی” معرفی می کنند. بدون شک ارزشیابی مشتریان قبلی به عنوان یکی از معیارهای مهم جهت ورود به وندور نفت و یا AVL نفت می باشد.
تبصره – مطابق با ضوابط گواهي حسن انجام كار، رضايتنامه و يا گواهينامه شخص ثالث ، ملاک ارزیابی تامین کنندگان مدنظر قرار می گیرد. تامین کنندگان ملزم می باشندمستندات را بر حسن انجام کارمربوط به حداكثر پنج سال گذشته را در ” سامانه ساخت” بارگذاری نمایند.
1-3- معیار ارزیابی مشتریان قبلی – پارامترهای سنجش
کارشناسان به ازاي هر گواهينامه صادره از سوی شركت هاي تابعه صنعت نفت (حسن انجام كار، رضايتنامه و يا گواهينامه شخص ثالث) “يك امتياز” محسوب می نمایند. در خصوص شركتهاي غير نفتي متناسب به ازاي هر گواهي “نیم امتیاز” لحاظ می گردد.
2-3-معیار ارزشیابی مشتریان قبلی – ارزش
وجود ضریب وزنی 22 برای معیار ارزیابی مشتریان قبلی حاکی از اهمیت بسیاربالای این معیار می باشد. طبیعی است که این معیار برای متقاضیان AVL نفت یک معیار مهم می باشد.
4- معیار نمايندگي فروش كالا و خدمات پس از فروش
چهارمین شرط از شرایط شرایط ورود تامین کنندگان به وندور نفت معیار نمایندگی فروش کالا و خدمات پس از فروش می باشد. در دنیای رقابتی امروز، خدمات پس از فروش یک اصل مهم در بازارهای رقابتی می باشد. شرکت های موفق اصولا تمایل به گسترش فعالیت های خود در تمام زمینه های تجارتی دارند. یکی از راههای گسترش این فعالیتها ، ایجاد نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش است. وجود یک شبکه وسیع نمایندگی فروش، حاکی از موفقیت آن سازمان در عرصه ارتباط موفق با مشتری می باشد. سازمان های دیگر تمایل دارند یک شرکت معتبر را به عنوان طرف قرارداد انتخاب کنند.
دستگاه مرکزی وزارت نفت نیز از این قاعده کلی مستثنی نمی باشد.کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی معیار نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش را جهت ارزیابی مدنظر قرار می دهند. وجود یا عدم وجود نمايندگي فروش كالا و خدمات پس از فروش را به عنوان یکی از معیارهای هشت گانه معرفی می گردد.تامین کنندگان ضمن ارزیابی این معیار، موفق به کسب امتیاز می شوند. کسب امتیاز بالاتر برای تامنی کنندگان، مقدمه ورود آنها به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت است.
1-4- معیار نمايندگي فروش كالا و خدمات پس از فروش – معیارهای سنجش
وزارت نفت براساس دستورالعمل ها معیار نمایندگی فروش کالا و خدمات پس از فروش را ارزیابی می کند. وجود یک نمایندگی فروش كالا و خدمات پس از فروش موجب کسب ” یک امتیاز” می باشد . برای تعداد نمایندگی های بیشتر نیز امتیازبالاتری به شرح زیر محسوب می شود.
به ازای دو یا سه نمایندگی فروش كالا و خدمات پس از فروش ” سه امتیاز ” لحاظ می گردد. به ازای بیش از سه نمایندگی فروش كالا و خدمات پس از فروش “پنج امتیاز” مدنظر قرار می گیرد.
تبصره – نکته قابل توجه برای تامین کنندگان نحوه ارائه و اثبات مستندات می باشد. وزارت نفت با طراحی سامانه ساخت نسبت به دریافت مدارک اقدام می نماید. تامین کنندگان ملزم به بارگذاری کلیه مستندات در سامانه می باشند. در ادامه کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی نسبت به ارزیابی و امتیازدهی مستندات اقدام می نمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، میتوانید با تلفن: 03133245512 و شماره تلگرام: 09191371079 تماس حاصل بفرمایید.
5- معیار توان مديريت و كارآمدی
یک از معیارهای اصلی موفقیت هر سازمان ، تجربه و سوابق اجرایی مدیر آن سازمان می باشد. تجربه و سوابق اجرایی مدیر و کارکنان کلیدی آن مجموعه نقش مهمی در این راستا دارد.
اصولا یک مدیر موفق فردی است که تجارب بالایی در زمینه کسب و کار دارد. این تجارب می تواند در تمام زمینه های مدیریتی اعم از مدیریت بازاریابی ، مدیریت فروش ، مدیریت ریسک و غیره به دست آیند. یکی از راههای کسب تجربه، گذراندن دوره های آموزشی جانبی و موثر می باشد.
در کنار وجود یک مدیر موفق، کارکنان کلیدی نیز اهمیت بالایی دارند.امروزه نقش کارکنان کلیدی بر همگان واضح و مبرهن می باشد.معمولا عملکرد کارکنان کلیدی، می تواند به عنوان یک نقشه راه برای سازمان عنوان گردد. همچنین عملکرد کارکنان کلیدی یک الگوی رفتاری مناسب برای سایرین خواهد بود.
سازمان ها می کوشند تا کارکنان کلیدی خود را تقویت و بارور سازند. یکی از راههای تقویت و بارورسازی کارکنان کلیدی، شرکت در دوره های آموزشی می باشد. کارکنان کلیدی با کسب تجربه و حضور در دوره آموزشی می توانند به عنوان یک رکن مهم در سازمان ها ایفای نقش نمایند.
دستگاه مرکزی وزارت نفت نیز از این قاعده کلی مستثنی نمی باشد.کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی با در نظر گرفتن “توان مديريت و كارآمدي” یک معیار دیگر جهت ارزیابی مشخص می نمایند.
آنان از طریق این معیار به ارزیابی صلاحیت تامین کنندگان متقاضی وندورلیست و یا AVL نفت می پردازند.
1-5- توان مديريت و كارآمدي- معیارهای سنجش
وزات نفت دستورالعمل هایی جهت ارزیابی این معیار در نظر گرفته است. کارشناسان به راحتی بر اساس این دستورالعمل ها به ارزیابی صلاحیت تامین کنندگان داخلی جهت ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت می پردازند. کارشناسان برمبنای چهار گزینه “قابل قبول” ، “متوسط” ، “خوب” و “عالی ” به بررسی رزمه کاری مدیران و کارکنان کلیدی می پردازند. آنها پس از ارزیابی نسبت به امتیاز دهی “توان مديريت و كارآمدي” اقدام می نماید.
تبصره – متقاضیان ورود به وندور نفت بایستی تصویر رزومه کاری مدیران و کارکنان کلیدی را در سامانه ساخت ارائه نمایند. در ادامه کارشناسان عضوکمیته های فنی بازرگانی مستندات را مورد بررسی قرار می دهند. آنها پس از صحت سنجی مدارک امتیازات لازم را برای ورود به وندورلیست و یا AVI نفت تخصیص می دهند.
2-5- معیار توان مديريت و كارآمدی – ارزش
کارشناسان برای معیار توان مدیریت و کارآمدی ، ارزش نسبتا خوبی در نظر گرفته اند. وجود ضریب وزنی 16 برای معیار “توان مديريت و كارآمدي” حاکی از اهمیت بسیار بالای این معیار می باشد. معیار توان مدیریت و کارآمدی به عنوان یک معیار مهم جهت ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت می باشد.
6- نظام کیفیت و تضمین کالا
1-6- اهمیت و نقش گواهینامه های ISO
اصولا شرکت های موفق توانسته اند کلیه فعالیت های خود از بالاترین سطوح مدیریت کیفیت تا پایین سطح را بر اساس استاندارهای سازمان جهان استانداردسازی منطبق نمایند.
جهت آشنایی بیشتر با گواهینامه های ایزو پیشنهاد می گردد مقاله گواهینامه های ایزو مطالعه گردد.
گواهینامه های ایزو 9001 ، ایزو 14001 و ایزو 45001 سه گواهینامه بسیار مهم و مدنظز وزارت نفت جهت ارزیابی تامین کنندگان می باشد. کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی بر اساس وجود این سه گواهینامه نسبت به امتیاز دهی شرکت های تامین کننده اقدام می نماید.
تامین کنندگان داخلی متقاضی ورود به وندور نفت ملزم به ارائه گواهینامه های ایزو 9001 ، ایزو 14001 ، ایزو45001 می باشند. آنها بایستی تصویر این گواهینامه ها را در سامانه ساخت بارگذاری نمایند. کارشناسان فنی با بررسی و صحت سنجی آن مدارک، نسبت به امتیازدهی اقدام می کنند. مسلما کسب امتیاز بیشتر شانس ورود تامین کنندگان را به فهرست بلند نفت افزایش خواهدداد.
پیشنهاد می گردد جهت آشنایی مقاله نحوه ثبت نام در وندور لیست نفت را مطالعه نمایید.
2-6- معیار نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات – شرح
امروزه واژه “گارانتی ” و یا “وارنتی ” یکی از واژه های مورد علاقه سازمان ها می باشد. سازمان ها در انتخاب شرکت طرف قرارداد این گزینه را مدنظر دارند. فایده اساسی این دقت نظر، اطمینان خاطر از کیفیت اقلام می باشد.
ارائه یک نظامنامه تضمین کیفیت کالا، نشانگر اطمینان کامل و قطعی سازمان متبوع از اقلام می باشد. طبیعی است که در این راستا اصالت کالا و کیفیت آن به طور قطع برآورده می گردد.
دستگاه مرکزی وزارت نفت نیز از این قاعده کلی مستثنی نمی باشد.کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی ” نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات” را مهم تلقی می نمایند. آنها این معیار را به عنوان یکی از معیارهای هشت گانه ارزیابی صلاحیت تامین کنندگان متقاضی نفت در نظر می گیرند.
3-6- معیار نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات – معیارهای سنجش
کارشناسان مطابق با دستورالعمل ها نسبت به ارزیابی مستندات اقدام می کنند. پس لازم است تامین کنندگان مستندات مربوط را در سامانه ساخت بارگذاری نمایند.در ادامه کارشناسان این مدارک را ارزیابی و امتیازدهی می نمایند.
کسب امتیاز بیشتر باعث افزایش شانس متقاضی جهت ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت می گردد.
4-6- معیار نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات – ارزش
کارشناسان برای معیار سنجش و ارزیابی نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات ، ارزش نسبتا خوبی در نظر گرفته اند. وجود ضریب وزنی 7 برای معیار سنجش و ارزیابی نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات حاکی از اهمیت بالای این معیار می باشد. معیار توان مدیریت و کارآمدی به عنوان یک معیار مهم جهت ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت می باشد.
7 – معیار مالكيت دفتر شركت و انبار
تملک ساختمان، یک گزینه مهم در پشتوانه مالی سازمان می باشد. زیرا ارزش مالی ساختمان ها به عنوان دارایی ثابت قابل چشم پوشی نمی باشد.
سازمان های موفق سعی دارند تا ساختمان های خود را از طریق ” تملک ” مورد بهره برداری قرار دهند. زیرا تملک ساختمان می تواند پشتوانه مالی بسیار خوبی برای اعتبار آن واحد سازمانی محسوب گردد.
اما سازمان ها با محدودیت زمین و بالتیع افزایش روزافزون قیمت آن مواجه هستند معمولا کمتر سازمانی قادر است تا ساختمان های مورد نیاز خود را از طریق ” تملیکی ” مورد بهره برداری قرار دهد .در این راستا معمولا سازمان های قوی موفق به تملک ساختمان خواهندشد.به زبان دیگر یک سازمان موفق و قوی می تواند از پس هزینه های گزاف خرید زمین و مِلک برآید.
دستگاه مرکزی وزارت نفت نیز از این قاعده کلی مستثنی نمی باشد. کارشناسان را بر آن داشته است تا معیار “مالكيت دفتر شركت و انبار” را به عنوان یکی از معیارهای مهم مدنظر قرار دهند. این معیار به عنوان یکی از معیارهای هشت گانه ارزیابی متقاضیان وندورلیست و یا AVL نفت است.
1-7- معیار مالكيت دفتر شركت و انبار- پارامترهای سنجش
وزارت نفت دستورالعمل هایی جهت ارزیابی صلاحیت ارائه می نماید. بدین نحو می باشد که دارا بودن ساختمان به صورت تملیک موجب کسب ” هفت امتیاز” می گردد . کارشناسان ” سه امتیاز” را برا ساختمان های استیجاری مدنظر قرار می دهند.
ارزیابی و بررسی سیستم انبارها
کارشناسان برای ارزیابی و صلاحیت انبارها، دستورالعمل های ویژه در نظر دارند.این دستورالعمل ها بر مبنای وجودیا عدم وجود سیستم Coding در دسترس می باشد.
نحوه ارزیابی انبار واجد سیستم Coding
کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی وجود سیستم Coding را موجب کسب “سه امتیاز ” مدنظر قرار می دهند. بالتبع عدم وجود سیستم Coding هیچ امتیازی در بر نخواهد داشت.
2-7- معیار مالكيت دفتر شركت و انبار- ارزش
کارشناسان برای معیار مالكيت دفتر شركت و انبار، ارزش نسبتا خوبی در نظر گرفته اند. وجود ضریب وزنی 5 برای معیار سنجش و ارزیابی نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات حاکی از اهمیت بالای این معیار می باشد. معیار توان مدیریت و کارآمدی به عنوان یک معیار مهم جهت ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، میتوانید با تلفن: 03133245512 و شماره تلگرام: 09191371079 تماس حاصل بفرمایید.
8- معیار تجربه و سوابق كاری
تجربه وسوابق کاری یکی دیگر از معیارهای هشت گانه می باشد. بر اساس دستورالعمل ها متقاضیان از طریق این معیار مورد ارزیابی قرار می گیرند. مسملما کسب امتیاز بیشتر موجب افزایش شانس متقاضی جهت ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت است.
1-8- معیار تجربه و سوابق كاري- معیارهای سنجش
کارشناسان این معیار را بر اساس دو پارامتر زیر مورد بررسی قرار می دهند:
الف – سابقه فعالیت شرکت
ب- گواهينامه ثبت نام در ماليات بر ارزش افزوده
الف –شرح معیار “سابقه فعالیت شرکت”
تامین کنندگان بر اساس سابقه فعالیت شرکت(برمبنای تاریخ ثبت رسمی شرکت) مورد ارزیابی کارشناسان قرار می گیرند. مطابق با ضوابط نحوه امتیازدهی گزینه سابقه فعالیت شرکت به شرح زیر می باشد :
1) از یک سال تا پنج سال را “دو امتیاز” محسوب می گردد.
2) سابقه فعالیت شرکت از شش سال تا ده سال را “چهار امتیاز” مدنظر قرار می گیرد.
3) سابقه فعالیت شرکت از یازده سال تا پانزده سال را “شش امتیاز” تلقی خواهدشد.
4) سابقه فعالیت شرکت بالاتر از پانزده سال را “هشت امتیاز” مورد ارزیابی قرار می گیرد.
پیشنهاد می گردد جهت آشنایی بیشتر با جدول امتیازها مقاله نحوه ثبت نام در وندور لیست نفت مطالعه گردد.
ب- شرح معیار “گواهينامه ثبت نام در ماليات بر ارزش افزوده”
کارشناسان کمیته های فنی بازرگانی وجود گواهينامه ثبت نام در ماليات بر ارزش افزوده را به عنوان یکی از شاخصه های معیار “تجربه و سوابق كاري” در نظر می گیرند.
چنانچه یک شرکتی دارای گواهینامه ثبت نام در ماليات بر ارزش افزوده باشد، موفق به کسب “دو امتیاز ” می گردد . در صورت عدم وجود گواهینامه ثبت نام در ماليات بر ارزش افزوده ، امتیاز مدنظر را از دست می دهد.
2-8- معیار تجربه و سوابق كاري – ارزش
کارشناسان برای معیار تجربه و سوابق كاري ، ارزش نسبتا خوبی در نظر گرفته اند. وجود ضریب وزنی 5 برای معیار سنجش و ارزیابی نظام كيفيت و نحوه تضمين محصولات حاکی از اهمیت بالای این معیار می باشد. معیار توان مدیریت و کارآمدی به عنوان یک معیار مهم جهت ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت می باشد.
نتیجه گیری
در پایان این مقاله می توان نتیجه گرفت تمام تامین کنندگان می توانند در فراخوان وزارت نفت شرکت نمایند.
تامین کنندگان با ارائه مدارک و مستندات در سامانه ساخت ، توانایی های خود را در معرض ارزیابی می گذارند. سپس کارشناسان طبق ضوابط اقدام به ارزیابی مستندات و امتیازدهی می نمایند. بدیهی است چنانچه تامین کنندگان موفق به کسب امتیاز کافی گردند، موفق به ورود به فهرست بلند وزارت نفت می گردند.
براساس دستورالعمل ها امتیازات لازم جهت موفقیت در فهرست بلند نفت از 0 تا 1000 تعریف می شود.
اگر تامین کنندگان داخلی موفق به کسب امتیاز 850 تا 100 گردند،به عنوان تامین کنندگان داخلی رتبه یک (عالی) موفق به ورود به وندور نفت خواهندشد.
چنانچه تامین کننده امتیاز 700 تا 850 کسب نماید گردند، تامین کننده رتبه دو (خوب ) شناخته می گردد.
همچنین کسب امتیاز 550 تا 700 باعث کسب رتبه سه (متوسط ) خواهد بود.
و اگر تامین کنندگان داخلی امتیاز کمتر از 550 کسب نمایند، واجد شرایط برای ورود به وندور نفت یا وندورلیست و یا AVL نفت نخواهندبود.
این تامین کنندگان داخلی بایستی در فراخوان بعدی شرکت نمایند. آنها با افزایش و تقویت معیارهای هشت گانه مجدد اقدام به خوداظهاری می نمایند.
مرکز مشاوره سپاهان با تخصص و تجربه خود در این زمینه، به شرکتها کمک می نماید تا این مراحل را بدرستی طی نمایند و بتوانند به وندور لیست نفت با سرعت و با کمترین هزینه وارد شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، میتوانید با تلفن: 33245512-031 و شماره همراه: 09191371079 تماس حاصل بفرمایید.